Μα τι γίνεται επιτέλους με τα γυαλιά ηλίου?

Μα τι γίνεται επιτέλους με τα γυαλιά ηλίου?

Ένας χαμός…. Γυαλιά ηλίου εδώ, γυαλιά εκεί, γυαλιά ηλίου παντού..

Άλλος τα φορά για στυλ, άλλος για να κρύβεται, άλλος γιατί πραγματικά τον ενοχλεί ο ήλιος, άλλος γιατί έχει χειρουργηθεί, άλλος γιατί απλά του αρέσουν. Ολοι πολύ καλά κάνουν. Αρκεί να είναι ΣΩΣΤΑ.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα. Από το πρωί μιας ηλιόλουστης μέρας έως αργά τα καλοκαιρινά απογεύματα και από το πρωί μιας συννεφιασμένης μέρας ,όταν το φώς είναι τόσο άσπρο που σε τυφλώνει..

Η βασική ερώτηση που δεχόμαστε είναι «Ποιο χρώμα φακού είναι πιο σωστό?»

Η απάντηση είναι απλή. «Αυτό που σας αρέσει»..Όχι αυτό που μας αρέσει όταν το κοιτάμε. Αυτό που μας ξεκουράζει όταν το φοράμε. Όχι μέσα στο κατάστημα. Έξω, στο φυσικό φώς.

Υπάρχουν διάφορες ποιότητες και τεχνολογίες .

Κρύσταλλα ,οργανικά, πολυκαρβονικά, πολωτικά, prizm, ιατρικές βαφές…

Όλα έχουν και πάλι να κάνουν με τον κάθε άνθρωπο χωριστά. Δεν είναι όλα για όλους.

Τι θα μας βοηθήσει? Η πραγματική δοκιμή στις φυσικές συνθήκες. Άλλος νοιώθει καλά στο γκρί, άλλος στο πράσινο, άλλος στο μπλε, άλλος στο καφέ. Άλλοι ζαλίζονται όταν ο φακός είναι δίχρωμος ή degrade,άλλος όταν το γυαλί έχει μεγάλη καμπυλότητα ή είναι πολύ επίπεδο(flat).

Είναι το polarized καλύτερα από τα απλά? Είναι για όλους? Και πάλι όχι. Γιατί δεν είναι όλα τα πολωτικά γυαλιά τα ίδια. Ένα γυαλί που πωλείται 20 ευρώ και διαφημίζεται ως πολωτικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλό. Γιατί στα γυαλιά ηλίου εκτός των φακών πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Είναι ελεγμένα? Είναι αλλεργιογόνα? Τί μέταλλα είναι?(δεν θα μπω σε λεπτομέρειες απορροφητικότητας, μήκους κύματος κλπ γιατί δεν είναι ο σκοπός αυτού του άρθρου)!

Και πάλι υπάρχουν για όλα απαντήσεις.

  • Ενημερωθείτε
  • Ρωτήστε
  • Τολμήστε

Η σύγχρονη επιστήμη είναι εδώ για να μας δίνει λύσεις. Και τις έχουμε.

Όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα.

Καλάθι αγορών
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
      Calculate Shipping
      Apply Coupon